23 grunde til, at jeg står i shorts

Gør det ikke ondt at stå i shorts?

Alle mennesker

Dét spørgsmål har jeg fået rigtig mange gange siden jeg første gang stod i shorts i sommeren 2014. Dengang var det til U20 VM i Kroatien og gloende hedt inde i hallen, men det vender jeg tilbage til. Er I klar til at få svaret? Her kommer det:

JO DET GØR ONDT. Men kun i få sekunder ad gangen. Det meste af tiden gør det ikke ondt, fordi jeg er varm og svedig, som man jo er under fysisk aktivitet. Og det er altså blevet svedigere at være målvogter efter 7 mod 6-reglen kom til(!). Smældet på låret vænner man sig til, ligesom en fodboldspiller vænner sig til kulden om vinteren. Jeg vil dog indrømme, at jeg betvivler min beslutning i vinterperioden, hvor vi, håndboldspillere, træner i meget kolde haller. Haller med radiatorer, der ikke har virket siden Lene Rantala spillede på dansk jord.

Ikke desto mindre er der rigtig mange grunde til, at jeg har valgt at stå i shorts. Dem kommer jeg til bagefter. Først skal I kende historien bag shortsene.

Til U20 VM i Kroatien i 2014, da jeg var 20 år gammel, spillede vi i en hal bygget udelukkende af vinduer. Den var kogende! Solen skinnede ind, og temperaturen udenfor målte 30 grader, så det var ikke særligt overraskende. Gulvet var lige så varmt, og jeg tror, man kunne stege spejlæg på det til tider. Det var ligesom gulvarme herhjemme men skruet alt for højt op. Jeg mindes, der var en koreaner, som besvimede af hedeslag og blev hentet med ambulance. OG DET VAR ALTSÅ INDENFOR! Derfor blev der udmeldt, at vi skulle drikke masser af vand og bruge tabs med ekstra energi. I halvlege og timeouter gik fysserne rundt med isposer på vores nakker, så I kan forestille jer, hvordan det var som spiller. For mange af os målmænd var det naturligt at træne i shorts, men de færreste stod i shorts i kampe. Louise Egestorp og jeg var nogle af dem. Og sådan startede hele historien.

Da jeg vender hjem til ligaen i Danmark, vender jeg også hjem til bukserne, men der går et halvt år, og så tager jeg dem på igen. Dengang spillede vi kamp på udebane mod Skive, og jeg kunne ikke trække vejret.

Her er min 25 grunde til, at jeg står i shorts i dag:

 1. Jeg sveder. Lad os være ærlige. Jeg rocker pandekagerne.
 2. Jeg kan godt lide følelsen af at have fri bevægelighed.
 3. Jeg har svært ved at finde bukser, som passer i længden, uden de bliver for baggy.
 4. Når jeg finder bukser, der passer i længden, passer de ikke i livet. I Odense fik jeg syet mine bukser ind, fordi de ikke passede. Tak for det 🙂
 5. Jeg elsker mine hofteoptræk, og med shorts skal jeg ikke tænke på at hive dem op hele tiden.
 6. Jeg kan bedre trække vejret i shorts. Ikke sådan bokstaveligt talt, men nok mere mentalt.
 7. Jeg har meget lange ben – hvorfor ikke vise dem frem?
 8. Jeg kan godt lide at skille mig ud. I folkeskolen brugte jeg alt for meget energi på at ligne alle andre. Jeg havde Friis & Company-taske, pandehåret holdt tilbage med hårnåle og Papfars Pige-toppe (den dag i dag forstår jeg ikke, man kunne have et mærke med dét navn wtf). Efter jeg er blevet ældre, lærte jeg (ligesom mange andre), at det sjovere at skille sig ud.
 9. Det er bare meget nemmere at stikke benene ned i shorts fremfor bukser.
 10. Jeg hader figursyet tøj og sportsmærker er især gode til det. Enten viser jeg mave, ellers er bukserne for korte.
 11. JEG ER 187 CENTIMETER HØJ. Grund nok til ikke at skulle kæmpe med bukser.
 12. Jeg orker ikke hele det der tøjprøvningsshow. Det her hører I nok ikke ofte fra kvinder, MEN JEG HADER AT PRØVE TØJ! Altid skuffende, hvilket lægger op til næste punkt.
 13. Jeg får det altid dårligt med mig selv, når jeg skal prøve bukser fra butikker og til håndbold. Jeg køber mine bukser på nettet, hvor jeg kan få ekstra længde og bedre pasform #TallGirl
 14. Bent Nyegaard sagde engang til en tv-kamp, at Filippa Idéhn var den eneste i den danske liga, som stod i shorts på daværende tidspunkt. Fra deraf blev det bare et princip.
 15. Jeg synes, det er lidt badass.
 16. Om vinteren bilder jeg mig selv ind, at folk bliver blændet af mine hvide ben. Er sikker på, det er sandt.
 17. Siden jeg sveder meget, er det altså ikke særligt sjovt at stå i den gammeldags bomuldsbukser. I ved hvorfor…
 18. Bomuldsbukser bliver altid forvaskede i løbet af sæsonen. De mister farven, og det suger bare lidt mere sved.
 19. Nye bomuldsbukser smitter af. Jeg kan huske, når vi fik nye bukser på klub og ungdomslandshold, at ens ben var sorte af fnuller, indtil de blev vasket 4-5 gange.
 20. Når bomuld bliver vasket, krymper det. Alle ved det. De færreste forstår det, hvis de er under 175. Det er ikke sjovt. Bare se billede 1 nedenfor.
 21. Så kommer vi til spørgsmålet: skal jeg tage bukserne ned i sokkerne? Nu er der ikke nogen rigtig god løsning på krympede bukser. Lign en idiot eller lign en endnu større idiot med bukser i sokkerne. Point of no return.
 22. I samme boldgade som nr 1 og 17: Jeg bruger ofte lyskenshorts, og det er bare ikke smart med bomuldsbukser. Det samme gælder min knæbeskyttere.
 23. Når man har shorts på, er det lettere at gå til fys, og I TTH deler vi fysrummet med herrerne. Som regel er der altid åbent ind til deres omklædningsrum. Jeg skal satme ikke stå halvnøgen der. Shorts kan man folde op. Bukser not so much.
2014
2014. Bemærk pandekagerne…

One comment

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.