Om at gå i biografen alene og 20 grunde til at gøre det

Den anden dag var jeg i biografen og se De forbandede år i Scala Holstebro. Som den provokatør, jeg er, lagde jeg et billede op af det på instagram, og så skal jeg lige love for, at det eksploderede med beskeder. De ville ikke vide, hvordan filmen var, men jeg kan meddele, at den var ret spændende. Den kan I godt bruge 2,5 time af jeres liv på. Jeg synes, den gav et andet billede af årene under besættelsen i Danmark, som jeg ikke før havde mødt. Ikke siden jeg havde en historielærer i gymnasiet, der åbnede op for de mere flove sider af historien. Til gengæld blev alle historierne ikke fuldt til dørs, og jeg sad med en lidt tom fornemmelse bagefter. Jeg kan nemlig godt lide at få serveret slutningen på et sølvfad. Gerne til en sang, som man kan græde til, hvor de elskende finder sammen igen.

Nå, men det var jo ikke dét, folk ville høre om. De ville vide, hvordan det var muligt for mig at gå derhen alene. Der var også roser imellem beskederne. Faktisk var alle beskederne af positiv karakter men ikke desto mindre hvor-er-du-vild og det-ville-jeg-aldrig-gøre-selv. Men er det ikke bare en anden måde at sige, at det er usædvanligt på?

Jeg synes ikke selv, jeg er ret vild, for jeg ser store fordele ved at gå i biffen selv. Jeg har gået i biffen selv før. Jeg så En flænge i himlen, og dengang mødte jeg en skoleveninde. Da jeg snakkede med hende og fortalte, at jeg var i biffen alene, følte jeg – kan jeg huske – at jeg skulle forsvare mig selv. Jeg mærkede den der du-virker-lidt-ensom-vibe, men jeg er slet ikke ensom. Jeg kan godt lide det. Det gør mig glad. Det er med fuldt overlæg. Jeg tager derind for at se filmen og kun filmen – gør vi alle ikke dét?

Jeg mærkede den der du-virker-lidt-ensom-vibe, men jeg er slet ikke ensom.

For mig er biffen ikke et sted at socialisere. Jo, det kan da være hyggeligt, men hele formålet er jo at se film. AM I RIGHT? Yes, I am right. Jeg har været derinde i store flokke, på tinderdate, med familie, venner og alene. Jeg kan konkludere efter mine mange forskellige oplevelser (plot twist): FILMEN ÆNDRER SIG IKKE. Sorry, jeg sagde det. Nu er den ude, og jeg kan ikke tage den tilbage igen. Ups. I stedet har jeg lavet en liste over fordele ved at tage i biffen alene:

 1. Du kan købe så mange popcorn, som du har lyst til uden spørgsmål fra en date. *XL menu og cola med sukker + det løse fra slikhylden.*
 2. Du skal ikke tænke på, hvor klam du ser ud med popcorn i hele ægget, ned ad trøjen og i låret. Alle ved det. Der smutter nogen en gang imellem.
 3. Du får ikke svedige håndflader af at holde i hånd med en fyr, som du alligevel ikke kan snakke med. Måske har du heller ikke lyst, og så kan du ikke engang afvise hans gestus uden at irritere hele salen. HOLD NU DIN KÆFT DORTE!
 4. Du skal ikke snakke med din date. Ikke ét ord. Det kan selvfølgelig også være negativt… Et godt råd: lad være med at tage på 1. eller 2. date i biffen. Det er bare akavet, og du får max vekslet fem ord med personen. Been there, done that and bought the t-shirt.
 5. Du kan sidde og pille popcornrester mellem tænderne, uden nogen kommenterer det eller dømmer dig. Trangen er stor, det ved vi alle. Du skal ikke tænke på det, når du er alene. YES!
 6. Der er ikke nogen til at kommentere på, at du græder under filmen. Heller ikke, når du for 5. gang begynder at græde, da et eller andet dyr falder om i baggrunden. DET ER BARE SÅ SØRGELIGT, NÅR HUNDE DØR 😥
 7. Du kan også græde færdigt efter filmen, uden nogen siger: “Er du okay? Det er jo bare en film” NEJ DET ER ALDRIG BARE EN FILM IDIOT OG VI SKAL ALDRIG SES IGEN. Folk, som ikke græder, når hunde dør er psykopater. Stol på mig.
 8. Du skal ikke sidde akavet og holde om en anden, mens din arm sover. Der må være nogle mænd, der kender til oplevelsen. Jeg er mere en rør-mig-ikke-jeg-ser-film-type.
 9. Du kan koncentrere dig om filmen. BIG WIN! Især hvis din date er tæskelækker, og du har lyst til at snave ham i gulvet. Never been there.
 10. Du skal ikke forsøge at virke klog på nogen måder. “Ja, der var helt klar symbol i scenen, da hun tager en bid af æblet” Ja, vi har alle haft dansk i folkeskolen. Der er symboler i alt.
 11. Du skal ikke høre på smaskeri eller din sidemakker, der forsøger at suge livet ud af den sodavand, der allerede var tom, da filmen begyndte. *jeg kender ham ikke. Han er ihvertfald ikke med mig*
 12. Du skal ikke høre på nogen, der prøver at fortælle dig, hvor historisk ukorrekt filmen var. JEG ER LIGEGLAD!
 13. Du skal i det hele taget ikke høre på andres mening end din egen. Hvor dejligt!
 14. Du kan spise alle popcornene, inden filmen er begyndt. No probs. Køber bare en ny.
 15. Du skal ikke tænke på, hvor ofte du går på toilettet. Sodavand løber lige igennem mig.
 16. Du kan tage slik med selv uden at virke smålig.
 17. Du skal ikke tænke på, hvem der skal betale. Been there too. Altid akavet. Har været på date med mænd, som nærmest tog det som en fornærmelse, at jeg foreslog at splitte popcornene. Samme med mænd, som forventer, at jeg splitter billetten. JEG KAN IKKE LÆSE JERES TANKER! Jeg er bare opdraget sådan.
 18. Du behøver ikke at tage normalt tøj på. Du kan komme i fuld Hummel-uniform, hvis du har lyst.
 19. Du kan danne din egen mening om filmen uden at blive præget af andre. Win!
 20. Vigtigst af alt: du kan selv vælge filmen.

Så med andre ord: jeg er okay. Jeg er mere end det. Jeg er glad, og jeg er bestemt ikke ensom. Jeg har set en god film. Faktisk gik jeg i biografen igen dagen efter og så 1917. Lad os lige gøre det mindre “vildt” at gå i biografen alene fra NU af.

2 comments

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.