Fordom nr. 2: Det er ikke hårdt at være målmand

WHAAAT!? HVEM SIGER SÅDAN NOGET? KAN I SLET IKKE SE, HVOR HÅRDT JEG HAR DET?! Ej okay, jeg forstår godt, at folk tror, det ikke er hårdt at stå på mål. Det meste af tiden står vi jo rent faktisk stille. Men det er ikke så let, som man skulle tro. Det er heller ikke sådan jeg-kan-ikke-trække-vejret- eller giv-mig-en-pause-hårdt. Trods det, så er jeg gennembanket efter en kamp, men grunden skal findes et andet sted.

Når medspillere eller andre mennesker bringer emnet op, så bliver jeg altid lidt irriteret. Det kan godt være, det ikke er hårdt på samme måde, og vi er ofte i dårligere form (medmindre vi opretholder den selv). Vi løber ikke tilnærmelsesvis de samme antal kilometer, som markspillerne gør. Vi er ikke hele tiden i bevægelse og aktiveret. Vi kan faktisk godt stå og tage et hvil, når markspillerne er i angreb (jeg ved, I gør det). Men det er altså hårdt på en anden måde. Derfor har jeg lavet en liste over andre grunde til, det er hårdt at være målmand:

 1. Jeg skal være eksplosiv i alle mine aktioner.
 2. Jeg skal være hyperopmærksom på mine omgivelser. Det er noget af det mest udmattende. Forestil jer, at I skal holde styr på 12 børnehavebørn, som alle skal have opmærksomhed.
 3. Bolden brænder i mine hænder. Den skal hurtigt ud og væk fra mig, så snart jeg har fat i den. Send lorten videre, om man vil.
 4. Baglinjen er ret lang. Det kan være hårdt at skulle spurte ud til den ene side og dreje 180 grader om sig selv. Det kan være…
 5. Jeg får 30-40 aktioner på 60 min. Hvis jeg ikke agerer rigtigt, så betyder det 30-40 mål.
 6. Jeg skal gøre det godt, når mit forsvar kæmper røven ud af bukserne for mig.
 7. Jeg skal leve op til dét, jeg siger. Hvis jeg vil hellere vil have skud fra venstre back, så skal jeg også leve op til det og levere redninger.
 8. Målmænd bliver udelukkende målt på redninger. Du kan ikke være anonym ligesom markspillerne. Enten har du dem, ellers har du dem ikke.
 9. Man kan ikke se på statistikken, om forsvaret var godt. Igen, jeg kan ikke være anonym. Selvom forsvaret ikke er godt, så går det ud over min statistik.
 10. Jeg er helt alene. Jeg kan ikke gemme mig bag andre spillere. Jeg er kun mig, og det er hårdt.
 11. JEG SKAL REDDE JERES RØV, HVER ENESTE GANG I FUCKER OP. DET ER SATME HÅRDT NOK I SIG SELV.
 12. Presset er det hårdeste, men også det fedeste. Jeg elsker at være i centrum, så venstre back havde nok ikke været min smag.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.