Del 1: 16 tips til at undgå kedsomhed under Corona

Dagens indlæg udspringer fra den pagt, jeg lavede med mig selv, da jeg mentalt indstillede mig på, at jeg ikke ville komme til at spille håndbold mere i denne sæson. Nu er det så også offentliggjort, at der ikke vil blive spillet flere kampe, så det bliver en laaaaaaang pre-season. Jeg lovede mig selv, at jeg ikke ville kede mig, og det har jeg endnu ikke gjort. Jeg har selvfølgelig arbejde hver anden dag, hvilket giver mig et formål i denne tid, nu hvor jeg ikke kan stræbe efter sportslige resultater. Jeg har samlet alle mine tips til jer i dette indlæg – måske kommer der flere. Hvem ved, hvor længe det her vil fortsætte… Det er ikke sikkert, I kan eller vil bruge dem alle, men jeg vil alligevel dele dem. Eneste regel er at færdiggøre projekterne. Lad dem blive formålet med dagen eller ugen.

  1. Start med at finde en serie, som du aldrig har haft tid eller overskud til at færdiggøre. Måske en, du har set i forvejen men helst en, som har flere sæsoner. Vi skal ikke forvente, at de planlagte nye episoder kommer ud den næste tid. Produktionen er sat på pause, og det er ikke sjovt at blive efterladt med en cliffhanger midt i 2. sæson…. Jeg kan bla. anbefale Lost, Grey’s Anatomy, Gossip Girl, Suits, GoT, Vikings, 29 (yousee) og alt andet godt på Netflix, HBO og viaplay. Se en episode hver dag eller måske mere, hvis du har lyst. Der må ikke gå for mange dage med pause. Du skal være inde i historien hele tiden.

2. Gå ture med musik i ørerne. Drøm dig væk til en hverdag uden Corona. Det kan være, du drømmer om at blive gift med Tom Hiddleston på Bora Bora eller at vinde Champions League – er det bare mig? Det er kun fantasien, som sætter grænser, når du går i din egen verden. Jeg bruger det bl.a. før kampe for at komme i game mode, men det er også en favorit af mine i hverdag, når jeg vil være mig selv.

3. Sov lidt længere, bare fordi du kan. Bare pas på, at du ikke vender op og ned på dag og nat. Sæt gerne vækkeur, så du er sikker på, du ikke sover hele dagen væk.

4. Gå ind og følg @blivhjemmeoghyg på Instagram. De lægger daglige tips ud til aktiviteter derhjemme.

5. Køb en god vin eller champagne og nyd den en aften til en god film eller serie. Jeg har gjort det flere gange, og det kan stærkt anbefales at slå hovedet fra. Men pas på, at du ikke drikker mere end én flaske, hvis det ikke skal mærkes dagen efter. Hold dig til grænsen, hvis du også vil have noget ud af næste dag.

6. Lav puslespil. Der er noget stimulerende og samtidig afslappende over at bruge et par timer på at lægge puslespil. Jeg bruger som regel flere dage på et 1000 brikkers puslespil. Det kan altså noget, men husk at færdiggøre det.

7. Tag en ostemad. Det er godt for sjælen, og man får større bryster af det.

8. Ommøblér din stue eller spisestue. Det kan være lænestolen skal flyttes eller reolen skal rykkes. Måske er der nogle vaser eller blomster, som skal have en ny plads. Hvis nogen spørger, hvorfor du flytter krukken for 5. gang, siger du bare, det er feng shui. No questions asked.

9. Lav en drømmedagbog og skriv dine drømme ned i den. Jeg ved ikke med jer, men jeg drømmer sindssygt meget for tiden. Jeg tror, det er, fordi der er så meget usikkerhed omkring ens tilværelse, så ens underbevidsthed går i selvsving om natten. Jeg startede min egen for nogle år siden, og så har jeg ikke haft den i brug siden. Det er ret hyggeligt at gå tilbage og besøge drømmene igen. Måske giver de mening for dig senere.

10. Gense OL-triumfen fra 2016. Det var en fantastisk dag og et brag af en kamp mellem Danmark og Frankrig (M). Det er helt sikkert en kamp, der er værd at se igen, hvis du ikke allerede har set den, men det går jeg stærkt ud fra. Jeg så den for et par uger siden efter 1,5 flaske champagne, og det var en skøn aften, skal jeg hilse og sige. Kampen findes på Youtube med engelsk kommentarspor, og det er lige så stor en oplevelse. De er meget entusiastiske. Af god grund. Derudover er det sjovt at høre dem sige vores danske navne.

11. Vand dine blomster og sæt dem i vinduet. Det er altid en god idé. De skal også have lov til at nyde solen. Mine egne har det lidt svært for tiden. Jeg er nok i virkeligheden ikke så god til at tage mig af andet mig selv.

12. Gå ind og følg Mediano Håndbold på Facebook, Twitter og Instagram. De lægger dagligt håndboldkampe op, som man kan se eller gense. Jeg har både set U-DM finale fra 2013, Bronzefinale fra 1979 og OL-finale fra 1996. Derudover laver de også podcasts om situationen i dansk håndbold, interviewer håndboldikoner og laver portrætter. Det er helt klart anbefalelsesværdigt!

13. Pynt op til påske. Bare fordi påskefrokosten nok ikke bliver i samme rammer som før, skal vi ikke snydes for påmindelsen om, at det snart er sommer. Selvfølgelig også den bibelske historie. Det pynter i hverdagen, som kan være lidt trist. Der findes endda billig pynt og DIY-pynt i Rema 1000. Jeg har allerede malet to harer og to fugle.

14. Spis påskeslik. Der er masser af lækker påskeslik og -chokolade på hylderne i supermarkederne lige nu. Spis det for satan. Jeg prøver at holde det til weekenderne, men så snart det er købt, så er der ingen vej tilbage for mig. Go big or go home!

15. Google dine spørgsmål i hverdagen, så længe du ikke diagnosticerer dig selv. Jeg siger ikke, du skal google symptomer, men snarere google dine spørgsmål i hverdagen. Dater Tom Hiddleston nogen? Hvem dør i sæson 5 af Vampire Diaries? Og kan jeg få sol gennem et vindue. Måske bliver du klogere. Det kan være, du finder ud af, at der er 155 kalorier i et æg.

16. Læs den bog, du aldrig har fået færdiggjort. Bibliotekerne er lukket, så det er tid til at få gjort færdigt, hvad du er begyndt på derhjemme. Jeg fik en bog i julegave, som jeg er gået igang med igen. Derudover har jeg en anden bog, som jeg fik i fødselsdagsgave, der også venter på mig. Læn dig tilbage og nyd en god historie. Hvis den er dårlig, så giv den til naboen.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.