Del 2: 6 tips til at undgå kedsomhed under Corona (og gratis adgang til lydbøger)

Vi er på dag 36 for nedlukningen af samfundet og sikke en oplevelse, vi har fået os – på godt og ondt. Jeg vil ikke snakke særligt meget om Corona, da jeg synes, for mange mennesker hverdagsargumenterer om temaet. Nogle har måske læst nogle overskrifter, og så er de lige pludselig eksperter på emnet. Ellers kender de én, som kender én, der har sagt noget. Lad os nu være enige om, at vi skal lytte til autoriteterne, men vi skal så sandelig ikke glemme vores kritiske sans, som vi har tillært os i danskundervisningen. Så tag en slapper og stol på vores badass boss lady Mette, som gør sit bedste. Og nu til sagens kerne!

Jeg har stadigvæk et par fifs til jer, som keder sig eller mangler et mål med hverdagen eller sommeren, der er på vej.

17. Lav en challenge med dig selv: Lav yoga hver dag i en uge på youtube, som jeg gjorde for 3 uger siden. Det er hyggeligt. Det er anderledes, og jeg lover dig, du får noget ud af det, ligegyldigt hvilket niveau du har. Det kan også være, du hellere vil gå 5 km hver dag eller noget helt 3. Det gavner alle at have en mening med dagen, og det er nu det skal prøves!

18. Download TikTok og slå dig løs eller bare kig med: Jeg er totalt faldet for TikTok. Det er virkelig blevet en afhængighed på trods af, at jeg er en del ældre end gennemsnitsbrugeren. Det handler om at lave små videoer på 15-60 sek. Du kan lipsync’e til musik eller lydklip, fortælle en historie eller lave danse. Det er kun fantasien, der sætter grænser. Hvis du ikke har lyst til at lave videoer selv, så kan du bare scrolle igennem de mange videoer, som automatisk bliver tilpasset dine interesser. Det er sjovt, spændende og kreativt. Det er grundlæggende en form for historiefortælling, hvor folk kan like, kommentere og lave duetter. Der findes nogle seriøst kreative unge derude, som kunne give selv de mest garvede SoMe-chefer baghjul. Hvis du løser koden til at gå viral, så bliver du set af flere millioner mennesker! TikTok er her for at blive.

19. Følg Dameligaen på Youtube og Instagram, hvor der er sjove klip med spillerne: På det seneste, er der blevet lagt en del nye videoer op med sjove klip, statistik og highlights. Du kan bl.a. høre nogle sjove facts om spillerne og se, hvem der ligger højest på bisselisten. Det er sjov underholdning og giver lidt håndbold i en håndboldfri tid. Vi savner allesammen en god kamp i tv’et, så det her er det 3. bedste. Det næstbedste kommer senere.

20. Glem Mofibo, for du kan låne gratis e-bøger og lydbøger med dit bibliotekslogin: På bibliotek.dk kan du logge ind med CPR/lånenummer og din adgangskode til dit lokale bibliotek. Det er nemt, og der er en masse materiale, som du kan låne. Du kommer igennem til eReolen, hvis du trykker på “Adgang” under bogen. Derinde ligger der lydbøger, podcast og e-bøger til fri afbenytning. God fornøjelse 🙂

21. Besøg lokalområdet: Det er nok verdens mest forsinkede tip, da hele Danmark allerede fik den idé et par dage efter nedlukningen…. Men hvis der stadigvæk sidder et par, som ikke har fået idéen endnu, så gør det. Jeg har for første gang i mit liv været i Thyborøn, og jeg hørte VLTJ hele vejen derop.

22. Se eller gense alle OL-finaler siden 2000: Det er ikke første gang, jeg har tippet om at se gamle håndboldkampe, men i Påsken satte jeg mig for at se OL-finaler gennem tiden, og det var helt manifiqué. Jeg havde glemt, hvor god Thierry Omeyer var dengang, og hvor fit Sorhaindo så ud i 2012.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.