Jeg skrev et brev til mig selv i 9. klasse, som jeg først måtte åbne i år, 10 år efter, og jeg er flad af grin

I sidste weekend var jeg til reunion med min folkeskoleklasse fra Ådalskolen på Fyn, og det kom der noget rigtig sjovt ud af. Jeg havde været til bødekasse dagen inden, så jeg var rimelig træt efter at have kørt hele vejen til Odense, men vi endte med at hænge ud i 10 timer(!) Et par timer forinden havde de andre været på Ådalskolen og fået udleveret breve fra vores klasselærer, som vi skrev i 9. klasse. Dengang hed opgaven: Her er mit liv. Vi skulle skrive om vores liv dengang, og hvad der fyldte vores liv. Jeg var rimelig overrasket, da jeg læste mit, fordi jeg havde nogle drømme og ambitioner, som ikke omhandlede håndbold. Dengang vidste jeg heller ikke, hvad de næste to år ville byde på af oplevelser i den retning. Jeg skulle på Haarby Efterskole, og et halvt år efter blev jeg udtaget til min første samling med ungdomslandsholdet. Nu får I så det ufiltrerede brev fra den dengang 16-årige Ditte Vind med bumser og følelser for samtlige drenge i min klasse. Det var brutalt…

Ditte, 16 år

Hej fremtidige Ditte! Håber, du har det godt? Jeg har det okay lige her op til eksamenerne. Jeg er en lille smule stresset mht tysk, engelsk og dansk, men sådan er det vel. Jeg mangler stadig at lave nogle forberedelser til eksamen, men jeg håber også, det går alligevel. Jeg er bare så dårlig til at tage mig sammen! (Stadig et issue) Orker slet ikke at nævne ordet “eksamen”.

Elller har jeg lige pt fundet ud af, at jeg har en skade i mit knæ. Det betyder, at jeg ikke må spille håndbold, danse (wtf) eller løbe i 4-6 uger… Det er noget kedeligt noget! Jeg elsker jo at spille håndbold, så det er pretty bummer at skulle holde pause i så lang tid. Jeg når derfor heller ikke at komme med og spille til strandhåndbold, som er her til sommer.

Jeg spiller normalt håndbold 3 gange om ugen + kamp i weekenden. (Bellinge IF) Håndbold betyder utrolig meget for mig, det er en sport, som jeg samtidig og er god til, (åh så beskeden) så det er jo dejligt. Jeg står i målet, men det kan du vel selv huske? 🙂 (du skulle bare vide, hvad der venter dig, søde) Jeg har spillet det i ca. 6-7 år, så det er egentlig ikke så meget igen. Jeg har en masse veninder fra håndbold. De er med til at gøre en træning sjovere og betyder rigtig meget! (still do) Jeg ved, at de også er glade for mig, mit humør og mine evner, (…) og de er ikke bange for at sige det. Det er altid dejligt at høre, at man er god til noget, og at man har indflydelse på andre. Udover har jeg et arbejde som kassedame i SuperBest. Det giver 63 kr. i timen, men det er ikke specielt sjovt. Man skal sidde og smile til så mange mennesker og have kontakt med rigtig mange, så det kan hurtigt blive trættende.. Ellers kan jeg godt lide det, fordi man jo møder så mange nye mennesker, og det gør mig glad. (Godt bemærket Ditte. Det gør det stadigvæk i dag) Jeg kender også mange uden for skolen. Har let ved at møde nye mennesker og snakke med dem, selvom jeg ikke kender dem overhovedet. Det er en evne, som jeg er meget glad for! (Still am)

9. klasse på Ådalskolen 2010 er en besynderlig klasse. Vi har alle slags typer, og efter hvad jeg ved, har de allesammen snakket på kryds og tværs gennem tiden. Jeg holder af den klasse og dens karakteristiske mennesker, og de har gjort mine 2 år på skolen vildt underholdende og altid livlig. (BRACE YOURSELVES!) Jeg har været forelsket i diverse drenge i klassen og snakket med både hoved og røv. (HAHAHA LOL) Alle har et eller andet specielt kendetegn, som de har gående med sig overalt, om det så er høje hæle, svirrende næse (hvad betyder det overhovedet?) eller kløende skridt (classy Ditte), så er de allesammen dejlige mennesker. Jeg kunne ikke undvære nogen af dem gennem den tid, jeg har gået her.

Og så skriver jeg lidt om nogle af pigerne, som har gjort størst indtryk, men det giver ikke mening for jer.

Jeg har absolut ingen idé om, hvad jeg vil lave i fremtiden. Jeg har gået igennem de sædvanlige frisør-, indretningsarkitektsdrømme osv, men intet har rig holdt ved. Jeg er helt på bar bund mht job i fremtiden (Du skulle bare vide), men jeg skal i hvertfald på efterskole næste år, så måske det kan hjælpe. Efterskolen er noget, jeg har set frem til i mange år. Efter jeg boede i Tirstrup, har jeg hele tiden haft efterskolen, som noget jeg SKULLE opleve. Nu er det så bare snart min tur. Efter efterskolen skal jeg på gymnasiet, forhåbentligt Sct. Knuds (+ 2 andre, men det finder du ud af). Det er mit største ønske, også fordi min mor gik der i sin tid. Efter gymnasiet ved jeg ikke, hvad jeg vil lave. Er total blank! Jeg vil bare have et godt liv, og det må sgu komme hen ad vejen…

Jeg er en meget høj pige for det første. Jeg er 184 cm (og jeg var altså kun 16 dengang…). Udover det er jeg rigtig social og meget udadvendt. Jeg har selvtillid og kan godt lide mig selv, nogle gange for meget endda (det er tydeligt… Men der gemmer sig mere bagved). Kan samtidig også være ret forfængelig, men det snakker vi ikke om (en dag finder du ud af, hvor meget energi det tager fra dig at være forfængelig, søde). Jeg prøver stadig at finde den rigtige Ditte, men jeg ved, hun kommer frem i fremtiden (med fuld fart fremad!!!).

Når jeg er 30, er jeg forhåbentligt ikke død, (nej, hvorfor skulle du være det?!) nej, jeg sidder i min overfede villa med mit nyfødte barn i hænderne, mens jeg snakker med mine forældre over en kop the (Du lærer at drikke kaffe, så nej). Det kunne være super hyggeligt. Min mand vil jeg ikke forudsige noget om, han skal være en overraskelse (ja, det er jo lidt svært at forudsige…)

Farvel fra nu af..

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.