Mit ansvar for 80 menneskeliv, en creepy tjener, os der laver yoga på rumænsk tv og meget mere, der skete på vores ferie til Cypern under Covid-19

Hej venner, så er jeg tilbage fra ferie på Cypern og hvilken ferie! Jeg har haft det så hyggeligt med pigerne. Det var rimelig spontant fra min side af. Min veninde gik ind og bestilte, så snart Mette F gav grønt lys til at rejse efter d. 25/6 og så hoppede jeg med på den. Jeg skulle selvfølgelig lige tjekke med de gamle. Jeg er 26 år, men jeg spørger stadig mine forældre om lov. Derefter gik det stærkt, og et par uger efter stod vi i Billund Lufthavn med en mokai i hånden og lovede hinanden, vi skulle have det sjovt.

Turen derned

Vi skulle alle have masker på i lufthavnen, så jeg havde købt nogle hjemmefra, som skulle være rimelig hardcore (FFP2). Det viser sig så, at alle andre går rundt med de der lægemasker, som jo hverken beskytter mod vira eller bakterier. Det gør FFP2 heller ikke, men det gør FFP3. Du kan købe maskerne i lufthavnen til 20 kr. Det er lettere end at skulle jagte en maske hjemmefra, især når lufthavnen bare kræver, masken skal være fabriksproduceret. Havde ellers sådan tænkt, jeg skulle strikke min egen maske i lyserød…

Vi tog WizzAir, hvilket er low price og sæderne er katastrofale, men hvad gør man ikke for at komme på ferie? Det er som om, de har placeret en jernstang i sædet, for man kan ikke sidde ordentligt med sin ryg. Jeg fik ondt i røv og ryg efter 15 min (jeg tog tid…).

På turen hjem bestilte jeg ekstra benplads, for turen derned på et alm. sæde var forfærdeligt. Aldrig har 4 timer følt så langt tid. Det kostede mig 171 kr, men det var godt givet ud. Til gengæld fik jeg soloansvar for at åbne nødudgangen, hvis det skulle ske. Stewardessen spurgte mig, om jeg var over 16 år, og om jeg havde forstået det ansvar, der lå på mig nu. Jeg havde det lidt som om, jeg stod med 80 menneskeliv i mine hænder…

Klar til 4-5 timers flyvetur

Ankomst

Nå men vi kommer derned kl. 4 om natten til mandag, og der er max varmt. Vi smider masken, så snart vi kan. Det er virkelig ubehageligt at gå rundt med i lufthavnen OG I FLYET. Nogle gange slagger folk lidt på det fx da vi sad på Sunset i lufthavnen og sommetider i flyet. De fleste mennesker vil finde det yderst ubehageligt at gå rundt med, og man får lidt ondt i øret, men jeg gør det gerne igen for at komme på ferie. Vi betalte 55 euro for taxa i 35 min fra Lanarca Lufthavn til Pavlo Napa Beach Hotel. Liiiiiidt pricy med taxi dernede, fordi mange ting ligger et stykke fra hinanden. Vi gad ikke bestille shuttle til hotellet, da det ville være dyrere, så alternativet var trods alt billigere. Pro tip: I skal ikke prøve at forhandle med taxachaufførene. Det er ikke velset. Tjek hellere priserne inden.

Alle som arbejder med kontakt til mennesker herunder receptionister, tjenere, bartendere, taxachauffører og butiksmedarbejdere går med masker. Altså alle går nærmest med masker. Det er super betryggende. Selv på klubberne om natten.

På vej til Nissi Beach 500 m væk fra hotellet

Klublivet

Og ja, der var klubber åbent. Der var kun ca. 8 hoteller åbent dernede, fordi meget stadigvæk er lukket ned. Da vi gik igennem byen Ayia Napa mandag aften var ALT lukket. Man kunne godt se, at der plejede at være liv i byen, fordi alle klubberne havde et specifikt tema.

  • Jungle, hvor du sidder på en slags hængestole. Det så ret sjovt ud.
  • Titanic, hvor du kan drikke dig ned. Hehe.
  • Bed Rock, som er Flintstones-tema. Der stod Jaba-daba-dooo på siden og kørte sjofle tegneserieklip på en storskærm.
  • Den Røde Plads, som er russisk tema. Der var et miniature palads ovenpå.
  • Senior Frog’s, som havde frøer overalt, karaoke, bartendere; som dansede ude på gaden.
  • Plus en masse flere i et hav af forskellige temaer.

Fredag var der så Opening Night på en del af klubberne, og så kunne man feste hele natten. Det gjaldt bare om at hægte sig på et slæng, for så mange mennesker var der ikke endnu. OG DEN HISTORIE SKAL JEG NOK FORTÆLLE SNART. Mit møde med en britisk soldat var en åbenbaring… Vi mødte også nogle danskere. Der var faktisk rigtig mange danskere dernede. Man skulle lige vare sin mund, hvis man udtrykte sig radikalt om noget. Derudover var der mange schweizere, østeuropæere og senere hen kom der mange britere. Jeg lyver ikke, når jeg siger, de kom dagen efter, jeg fik en notifikation om, at britere nu måtte rejse udenlands.

Pavlo Napa Hotel

På de 7 dage vi var dernede, gik det fra at være halvtomt til lettere crowded på hotellet og i poolen. Vi havde all inclusive, og det var virkelig lækkert. Vi kunne få sodavand, drinks og mad hele dagen. Det var ikke kun i specifikke tidsrum, men du kunne bare sætte dig ned i snackbaren og bestille mad fra et menukort, når du ville. Tre gange om dagen var der buffet (morgen, middag og aften), hvilket var sublimt, men jeg er heller ikke kræsen. Der var noget til alle både lokalt og internationalt. Derudover lavede de five finger drinks med alkohol nok til 3 drinks. Det var superb. Man skulle heller ikke betale eller kæmpe om solstolene, men hvis du ville ligge på stranden (40 meter fra poolen), skulle du betale 2,50 euro + ekstra for parasol. Og det er nærmest nødvendigt, fordi der er så varmt. Du kan ikke være mere end 15 min i solen, før du bliver en rød reje eller er ved at dø af varme. Hvis vi gik i poolen, som var varm, blev vandet bare til sved, mens du lå i solen. Du når aldrig at blive tør. Til gengæld når der var lidt vind, kunne du godt holde ud at ligge i solen hele dagen, men også kun liiiiige. Der var omkring 25 grader om natten, så air condition var sindssygt lækkert om natten, eller efter badet. Til gengæld kunne jeg godt glemme alt om at gå med t-shirts eller flade mit hår, for det var alt for varmt om aftenen. Jeg gik konsekvent i små toppe og tubetops og så svedte jeg stadigvæk.

Vi snakkede også en del med bartenderne og tjenerne på hotellet. Der var tre drenge fra Litauen, som var mega søde og festlige. Ikke pågående men tog gerne imod invi. Der var faktisk kun én tjener, som var lidt nærgående. Han var 40 og spurgte, om vi ville ind til byen og have drinks, selvom vi overhovedet ikke gav udtryk for at ville snakke med ham. Vi sagde pænt nej tak. Hjemrejsedagen bad han os om at efterlade vores veninde, så de kunne blive gift og få børn sammen. DER BLEV SAGT NEJ TAK DUDE!

På et tidspunkt kom der en Animator, som tog sig af aktiviteter i løbet af dagen, herunder:

  • Stretching, som var langt mere end udstræk. Vi stod i bikini med røven i vejret til de andre gæster og lavede balleøvelser. Hun solgte den til os, som om det var stille og roligt udstræk OG DET VAR DET IKKE. Derefter stolede jeg ikke på hende. Det er falsk markedsføring.
  • Karaoke, som så ikke var karaoke (igen falsk markedsføring). Det var rumænsk MGP, hvor 15 rumænske skoleelever i 6-16-års alderen lavede lipsync til egne indspillede sange. Det var virkelig mærkeligt.
  • Aqua aerobic, som er den klassiske på hoteller.
  • Børne workshops osv.

Den ene gang til stretching, var der en gammel mand som filmede hele seancen.. suspekt, synes I ikke? Han var leder for de der rumænske piger og filmede dem hele tiden i alt fra lipsync, musikvideoer og så stretching. Jeg var nødt til at bede ham om at stoppe med at filme mig, da det var yderst upassende, når jeg stod i bikini med røven i vejret. Til det svarede han: “okay, men det er til rumænsk tv.” Okay, Don Domingo, jeg er fucking ligeglad. Du skal ikke filme mig og min veninder.

Nissi Beach

En af dagene tog vi til Nissi Beach, som eftersigende er feststedet. Her var der crowded og vi fandt solsenge et lille stykke fra epicenteret, men endte så med at gå op til baren (selvfølgelig), hvor man kunne møde nogle andre eller få drinks. Det var som sådan ikke en stor fest, men jeg blev approachet af en brite, som vi endte med at snakke med og senere feste med. Det gjaldt om at finde sig en fest. Det smarte ved Nissi Beach er, at de har events hver dag, et live webcam, så man kan se, om der er gang i den, og så ligger det helt fortrinligt. Derudover kan man nyde vandsport af forskellige slags. Helt klart en tur værd!

Det var en fantastisk ferie med masser af oplevelser på trods af, at vi ikke kom ud og så så mange seværdigheder. Det var simpelthen for varmt og dyrt, synes vi. Vi havde heller ikk behov for at spise ude. Det kan godt være lidt dyrt. Til gengæld fik jeg to tatoveringer, vi spillede tennis, trænede og socialiserede med alle tjenerne. Hils endelig Mamma Boss (Timmy), Titus, Martin og ham med vandpistolen, som er bror til Titus. De er klasse mennesker.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.