Jeg har fået fire på stribe i fransk dating – Den giftige Gazz Lightyear

Jeg har boet i Frankrig i 5 måneder og sikke en finurlig oplevelse, det har været indtil nu. Jeg har været på Tinder, men det er ikke her, jeg har de sjoveste historier fra. Det er fra det gode, gamle IRL. Ja, I læste rigtigt, 3 ud af 4 af de her historier tager udgangspunkt i det virkelige liv. Jeg havde helt glemt, at det var sådan man mødte hinanden i gamle dage lol. Jeg har faktisk ikke mødt så mange på Tinder, men til gengæld har jeg mødt nogle spændende typer udenfor. Jeg har fået 4 på stribe! Fuld plade! Bingo! Yatzy! Jeg har nemlig mødt 4 mænd, der hører til i hver sin kategori for “NEJ-TAK-DIN-SKOVL-SES”. Lad det være en sjov historie, en lektion eller en introduktion til jer, der læser med. Og til de bekymrede, så er jeg okay. Jeg er mere bekymret over 2. halvdel af sæsonen end de her mænd. Selvom den ene gav lidt tårer undervejs, så var det en lettelse af slippe af med. I får dem ikke i kronologisk rækkefølge, men til gengæld med litterære virkemidler og ironi – derimellem finder i sandheden.

Således består tetralogien af:

  1. Ham der planlagde vores bryllup ved første møde
  2. Den suspekte Antoine
  3. Den giftige Gazz Lightyear uden empati
  4. Ham der digitalt stalkede mig

Del 3: Den giftige Gazz Lightyear uden empati

Ham her var en rutsjebanetur, der gik fra at være omsorgsfuld til at være narcissist på lige så lang tid, det tager at færdiggøre Dæmonen i Tivoli – 1 minut og 43 sekunder. Han var hjælpsom og kærlig i starten og pludselig kunne han ikke finde ud af at respektere grænser og eller et udramatisk “nej”. Jeg tror, man kan sætte rigtig mange spændende mærkater på ham, men jeg vil nøjes med at kalde ham for en giftig Gazz Lightyear. Måske forstår du min pun, måske gør du ikke, men ser du… Gazz Lightyear var både god til sport og havde prøvet mange ting. Hans sport havde taget ham fra en lille ø i Caribien til highschool i USA og professionel sport i Frankrig. Han var ifølge ham selv lidt af et catch og yndede at fortælle, at han aaaaaldrig brugte Tinder eller datede i almindelighed. Det efterlod selvfølgelig modtageren i ren beundring over, at han havde valgt hende som sin date for sikke en ære! Gazz Lightyear ville så gerne hjælpe og elskede at dele ud af sin viden omkring landet Frankrig. Han mente, at han vidste stort set alt om dette kongerige, og hun lyttede intenst til alle hans erfaringer. Han fortalte fx at der fandtes en butik ved navn IKEA, som var mægtig god at købe boligting i. Også selvom hun var født i et I-land i Skandinavien. Derudover kunne han godt lide at fortælle om kost og hvad der er godt at spise, når man spiller professionel sport, på trods af at hun jo selv havde haft 5 diætister og havde spillet professionel sport i mange flere år end ham. Hun tog imod alle råd, men begyndte stille og roligt at se et mønster i Gazz Lightyears måde at være på. For rådene var ikke så meget hjælpsomme, som de var ignorante og nedladende. Indtil bægeret til sidst var ved at flyde over, da Gazz Lightyear en aften udtalte sig om noget, han ikke vidste noget om og skabte unødvendig bekymring hos hende. Hun reagerede først ved at sige pænt nej til ham og pakkede det ind i så mange adverbier, som hun kunne finde på at proppe ind. For egentlig havde hun ikke brug for at høre den slags fra en person, som ikke kunne se ud i fremtiden. Hun mente selv, det var en naturlig del af at lære hinanden at kende, og sagde blot “Vil du ikke være sød at lade være med at sige det, for det har jeg ikke brug for at høre lige nu.” Det blev mødt med en række udsagn om at “du er barnlig lige nu”, “jeg troede, jeg datede en udramatisk pige. Hvis jeg gerne ville have drama, kunne jeg bare date en anden i stedet” og “lad være med at tage det personligt”. Forestil jer at høre det fra en person, som I har datet i en måned. I første omgang blev hun ked af det, og hun havde ikke lyst til at skabe drama, så hun sagde, hun nok bare var træt. Sandheden er, at hun ikke havde gjort noget forkert, men det var en del af hans manipulation, som i sidste ende ville resultere i, at hun mistede sig selv og hendes grænser. Men for nu, måtte hun slikke sine sår og omgruppere sine styrker.

Da Gazz Lightyear og hun en dag sidder og snakker, fortæller hun stolt om sin præstation til gårsdagens kamp. Han spørger interesseret ind til den, og hun fortæller, at hun var rimelig god. Han spurgte, hvor mange straffe hun havde taget, og til det svarede hun 1, og det var egentlig ikke noget, hun var synderligt affekteret af. “Ud af hvor mange skud?” spurgte han så. “Ud af 5 eller 6, tror jeg.” Til det svarede han med en tommelfinger nedad: “waaaaauw dårlig målvogter,” og da blev hun helt målløs. Under normale omstændigheder ville hun have sagt, at det var ikke særligt sødt sagt eller det havde hun ikke brug for at høre, men fordi hun før var blevet kaldt både dramatisk og barnlig, når hun sagde fra, holdt hun denne igen. Hun blev faktisk helt stum. Aldrig havde hun mødt en mand som ham, der bare kunne lukke sådanne ord ud uden empati eller forståelse for modtagerens følelser. Et par dage efter gik det op for hende over opvasken, hvilken slags manipulation og giftig opførsel, hun havde været vidne til. Ikke kun én gang, men to gange og af præcis samme karakter. Hun var blevet gaslightet og manipuleret til at tro, at fordi hun sagde fra, så var hun både dramatisk, barnlig og tog alt personligt. Hun havde faktisk troet, der var noget galt med hende. Og da vidste hun, at Gazz Lightyear skulle sendes til månen med Jeff Bezos og aldrig komme tilbage. I hvert fald ikke på hendes breddegrader. Og sådan blev det, men uden egentlig at fortælle Gazz Lightyear, at han var en manipulerende og arrogant narcissist, der var bedre tjent med en sten på en øde ø. Den diskussion var hun hverken rustet til eller den rette til at tage med ham, så det blev til en venlig afvisning, mens hun gik på æggeskaller. Hun var reelt bange for, hvad han kunne finde på at sige til hende, når han blev sur på hende over at afbryde ham i en samtale. Hun slettede ham som følger på hendes egen instaprofil, hvorefter han svarede med en emoji på en af hendes stories. Bare lige for at fortælle hende, at han stadig holdt øje med hende eller hvad fanden han ville. For nyligt fik hun en besked fra ham, fordi hendes land tabte til hans i en håndboldkamp, og hun måtte igen fortælle ham, at han ikke skulle kontakte hende nogen som helst steder. Hun får stadig myrekryb og ondt i maven af at tænke på ham. Og sådan endte historien om Gazz Lightyear, der forhåbentligt er den sidste narcissist, hun møder. The end.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.